Aartshertogenlaan 89, 5212 CC Den Bosch
Neem vrijblijvend contact op 06 303 980 44

Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Maria van Oosterhout (1959) en mijn huidige werkzaamheden hebben allemaal te maken met het centrale thema “Gezonde voeding en Leefstijl”.

Tot 1994 heb ik als eerstelijnspsychologe gewerkt op een huisartsenpraktijk en gaf ik les in psychologie op een opleiding voor B-Verpleegkundige.
Doordat ik in mijn jeugd veel ziek ben geweest en na allerlei therapieën uiteindelijk het beste resultaat kreeg met gezonder te gaan eten, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in natuurlijke voeding. Daarnaast kreeg ik het gevoel zelf te kunnen bijdragen aan het verbeteren en het behoud van mijn gezondheid. Het boeide mij wat voeding kon betekenen voor niet alleen het lichamelijke, maar ook het psychisch en geestelijk functioneren van de mens. Vanuit die gedachte  volgde ik een studie in natuurgeneeskundige, fytotherapie (kruidenleer) en later de opleiding Natuurvoedingskundige op studiecentrum “Het Kraaybeekerkof” in Driebergen.

Door al mijn opleidingen raakte ik er van overtuigd dat de basis voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid aangebracht kon worden door goede voeding en een gezonde leefstijl. Volwaardige voeding heeft een levenskracht die ingezet kan worden bij bepaalde fysieke en mentale processen in de mens (bij voorbeeld: goede voeding voor de darmen draagt ook bij aan een betere geestelijke gezondheid). Als psychologe weet ik dat voeding ook veel te maken heeft met gedrag en emotie en dat verandering van voedingspatroon vaak een ingrijpende kwestie kan zijn.

Vanaf 2004 ben ik vanuit mijn natuurgeneeskundige en integrale visie voedingsadviezen gaan geven op diverse huisartsenpraktijken, waaronder “In de Leonardus” in Den Bosch, therapeuticum “Aquamarijn” in Arnhem en therapeuticum “De Linde” in Tilburg. Daarnaast geef ik lezingen en na-scholingen, en heb ik supervisie gegeven aan studenten Natuurvoedingskunde.

Mijn praktijk als voedingstherapeut beoefen ik inmiddels meer dan 15 jaar. Vanuit mijn visie kan ik als voedingstherapeut een persoonlijk en op maat gesneden voedingsadvies geven dat je op zowel lichamelijk als geestelijk niveau weer verder kan brengen.
Vanaf 2016 heb ik mijn praktijk aan huis en op de Isabella Kazerne in Vught.In overleg doe ik ook een huisvisite

“Vitaal met voeding & gezond van geest”

Meer lezen?

Voeding is meer dan alleen materie

Meer over de reguliere voedingsleer

Lees verder

Integrale voedingstherapie

De mens is meer dan materie

Lees verder

Van de geest ook naar de stof

Relatie tussen lichaam-geest en voeding

Lees verder